Morgonen

Uppe tidigt idag tände mina otroligt vackra pappersjulstjärnor i yogarummet, den ena liten varmt röd med små små hål i form av hjärtan, den andra orientalisk i rött cerise och lila mönster i vackra snurror.
Ljus rökelse och musik . Sen var det dags.,
Mamma kom vid halv sex. Idag gjorde vi en lång pranayama stund, nästan en kvart sedan gjorde vi de stående asanas.
Därefter YIN yoga.
Mamma har en knäskada så jag har länge tänkt att introducera yinyoga. I yinyoga håller man positionerna länge, ett par minuter är lagom i början.
Man upplever en sträckning i tex knät.
Vi gjorde tre positioner i tre minuter/styck
Upavistha Konasana
Balasana
( med benen isär tårna ihop)
Virasana

Yin yoga kommer från den kinesiska medicinens sätt att se på vår kropp
Yogan fokuserar ofta på muskelaktivitet. Muskler och blod kan betecknas som yang, .Bindväv, leder och skelett blir då dess motpol, dvs yin. Yangvävnad och yinvävnad svarar inte på samma typ av träning och vi behöver båda!
I Yin yoga hålls positionerna under längre tid, 3-5 min
Målet är att man medvetet ska slappna av i musklerna för att stimulera djupt liggande bindväven runt dem.
Det öppnar och stimulerar energiflödet genom kroppen och förbereder oss också för meditation. Fokus ligger på att öppna upp i höfter, bäcken och nedre delen av ryggen. 

Här kommer en bild från min fina hemmashala och vackra utsikt!

Publicerat den
Kategoriserat som Yogabloggar

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: