Kvällsyoga

Idag skippade jag morgonträningen.
IStället har jag varit på dynamisk hatha yoga pass ikväll.
Det är den yoga jag tränat mycket förut ett bra kompliment till Ashtangayogan. Dock är jag väldigt fäst vid ashtangans fasta serier, alla vinyasa själva synkroniseringen.
Men Irene, yogaläraren är väldigt noggrann i detaljerna i positionerna, lite Iyengar likt. det är mycket spännande att ta till sig. Hon är dessutom själv "överrörlig" vilket är bra för mig då jag är lika. Jag fick många bra råd.
Bland annat i Adho Mukha Svanasana där hon fokuserade på armarnas spiraler samt roten i handflatan.
Att dela upp handflatan i fyra hörner. Pekfingerbas, Lillfinger bas samt strax nedanför tummen och nedanför lillfingret. det man gör då är att alla fyra hörn belastas lika mycket viktmässigt. I mitt fall jobbar jag extra mycket med pekfingerbasen samt roten nedanför i en inåtspiral så att armbågarna slappnar av och energin flödar genom armarna fritt-
Intressant, jag ska experimentera!

Det är en fantastisk skillnad på kväll och morgon. Jag föredrar morgonen då jag tycker det är en skön tid och bra att ha det gjort.
Det som är påtagligt på kvällen är att det är snabbare att komma in i andningen och kroppen är redan vaken.
Jag gick på ett nivå ett pass, nybörjare det var riktigt jobbigt ändå. I Astangayogan håller man ju positionerna i 5 andetag. På denna yoga höll vi dem säkert ett par minuter.
I Virabhadrasana jobbade vi i vinyasa i positionen. På varje inandning gick vi ner i ställningen på varje utandning sträckte vi på Warrior benet och armarna. Utfall/dips i positionen Fruktansvärt  jobbigt, eller ovant.
Det var helt okej att gå på nybörjar, jag körde fullt ut där bak på min matta.

Om shanti

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.