Vintertid – om att yoga och att inte yoga

Jag har inte kommit in i rytmen igen! Jag som tänkte att det skulle vara lätt att gå upp nu när klockan var ändrad.
Igår morse vaknade jag 04.00 PIGG vad gör jag jo jag somnar om för att jag tycker att det är för tidigt och att jag har sovit dåligt på natten, ont i nacken mm. !
I morse var jag så trött så trött…. Jag har asana paus i några dagar nu. Har inte bestämt mig om jag ärligt tycker att det är okej, ibland sätter jag upp små måsten att jag ska göra något, när jag sen ändrar dem kommer jag med små ursäkter som jag tycker verkar bra. Tex att det är en yogadag utan yogaställningar som i sig är vettigt, jag får det åtminstone till det. Däremot är det nånting i mig som långt inne säger motsatsen. Jag måste fundera på detta.

Det är också så att jag har bestämt mig för vissa mål med min yoga det här året.  
Dessa mål var/är:
Minst tre längre workshops och retreat
Yoga i vardagen hemma
Asana rutin (med minst solhälsningarna) 6 dagar i veckan varav tre tillfällen ska vara hela träningspass.
Läsa filosofi på egen hand
Lära mig alla namnen på ställningarna och vad de betyder
Dessa mål kan jag nog känna att jag till viss del har uppnått.

Året är inte slut och mina mål ska inte bli måsten, jag har inte bråttom!


http://www.sanatansociety.com/

Publicerat den
Kategoriserat som Yogabloggar

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: