ingen ashtangayoga imorse

Jag kände att jag behövde en sovmorgon.

Igår var jag på en föreläsning med Ken Lavendell, fysioterapeuten och författare som arbetat  med kroppens energisystem i många år.
Det jag fångade med mig från föreläsningen var:

– Våra kroppar består av celler i varje cell finns små rum

– Varje tanke vi tänker påverkar alla celler . Komponenterna att tänka finns i kroppen redan, de ska bara aktiveras med  tex. intryck från omvärlden. Då det är jag själv som skapar min tanke är det också jag som skapar min omvärld.

– Varje ord man säger eller hör påverkar det undermedvetna och lagras där.

– Varje sekund varje ögonblick gör vi val, och av de valen finns det alltid rätt väg att välja.

– Det spelar ingen roll hur snygg du är om din självbild är annorlunda, Om du inte älskar dig själv hur ska du då kunna älska någon annan?

Jag köpte också en bok om kroppens energisystem, samt hela chakrasystemet. "Människokroppens subtila energisystem" . Den verkade intressant. Jag har läst lite grann i den. Maria Boox är yogamodell i den, Hon visar vilka asanas som är bra för de olika chakrorna!

Namaste

Publicerat den
Kategoriserat som Yogabloggar

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: