Meditation

I morse mediterade jag i 20 minuter och det kändes som om tiden gick snabbt.
Det viktigaste när man mediterar är att sittbenen är i samma höjds eller högre än knäna som ska vara riktade mot mattan. Jag satt med en tjock vikt fil utbredd, kudde och kloss under höften, lite lätt sluttande.
Även om jag är mjuk och rörlig i kroppen förederar jag att sitta så här, Buddha ställningen.
Man kan sitta på många sätt en del sitter på knä med en hög kudde under ( kan vara en mycket bra sittposition om höfterna inte är så öppna) Lotusställning halvlotus etc.
Det är också olika hur man har händerna.
På kursen med Michael satt vi antingen med händerna lätt vilande på knäna eller med händerna i knät på en liten kudde handflatorna är öppna uppåt tummspetsarna nuddar varandra lätt. En mycket skön Mudra!
Om man sitter rätt är det väldigt bekvämt och man kan sitta länge!
Att tänka på om det gör ont, benen somnar etc. ÄNDRA POSITION, gå ett steg tillbaka.

Jag mediterar med halvöppna ögon. Detta upplever jag väldigt påfrestande, men jag tränar!
Man gör det för att sinnet ska vara öppet. Andning VS tanke.

Mina halvöppna ögon vilar lätt på en punkt snett framåt en meter eller något. Den tittar egentligen inte på något alls.
Jag koncentrerar mig bara på in och utandningen , antingen vid näsborrarna eller i magen.
Andningen är lätt utan ansträngning, den kommer och går. Jag är bara en betraktare av min andning!
Njut av varje ögonblick av meditationen, var verkligen där! Om man sitter i 20 minuter är det viktigt att man verkligen sitter under tiden, är där!

Du når inte klarhet i meditation meditation är klarhet!


http://www.sanatansociety.com/

Namaste

Publicerat den
Kategoriserat som Yogabloggar

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: