Om livet i allmänhet-tips från lillasyster

Min syster och jag diskuterade igår det här med måsten rutiner att träna, att börja göra något du tänkt länge att sluta med en ful ovana osv.
Hon berättade om en föreläsning hon var på igår.
Den gick ut på att livet består av trekanter i en cirkel- olika faser  man befinner sig i, under olika lång tid.
Vi tar yogan som exempel.

Första fasen – Man är inte medveten än om hur bra yogan är. Ett nolläge , man behöver information

Andra fasen – Man vet att yogan finns funderar på att starta processen
har bestämt dig för att börja yoga men inte tagit steget dit än. Det är mycket som står ivägen, många anledningar att inte göra det.

Tredje fasen – Du har nu bestämt dig för att börja  beslutet är taget.

Fjärde fasen – Handling  Jag har nu börjat med yogan den finns i vardagen. Jag utför!

Femte fasen – grunnandet, återfall.

Den sista fasen är mest intressant eftersom alla får återfall. Det är bra att veta att denna fas finns då vi alla hamnar i den förr eller senare! När man gör det hamnar du varje gång steg bak bland faserna. Vi börjar om. 

intressant!
 
 

Publicerat den
Kategoriserat som Yogabloggar

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

2 kommentarer

 1. Gud va skönt åh höra att det är fler än jag som har det jobbigt med morgonpractice.
  Jag befinner mig i 4:e fasen, men passen varierar från dag till dag, inbillar mig att jag skall lyssna till kroppen, men är det av lathet jag avslutar efter solhälsningar A+B.
  Det som stör mig mest är att efter ett par asanas så inser jag att mitt fokus ligger långt utanför mattan….jobbet, disken, barnen, frukost…..mm.
  Varför skall det vara så svårt….eller målar jag upp det som något mer än vad det är?
  Kanske jag skall börja med att nöja mig med solhälsningar A+B på mornarna innan jobbet, leva med det i ett par veckor tills jag fått rutin på att gå upp om mornarna.
  Många frågor är det…jag kanske bara skall göra som gurun sa ställa mig på mattan och släppa allt bara vara här och nu, fokus på andningen och nuet.
  Älskar yogan…är det inte kroppen som säger ifrån så är det ens sinne.
  Men med varsamhet och regelbunden träning skall jag med ett leende ta mig upp på mattan och njuta av tacksamheten att få ta del av denna underbara tradition….Ohm shanti shanti shanti.

 2. Hej Jörgen.
  Kul att du kommenterade detta inlägget. Det är länge sen jag skrev det och ibland är det bra att gå tillbaka till vad man själv har skrivit. Jag har precis varit i femte fasen ett bra tag. Jättedålig practice. Jag tror och intalar mig själv att jag nu är tillbaka till steg fyra igen.
  Jag känner verkligen igen mig i det där med solhälsningarna och fokuset som bara släpper, det svävar bort. Så mycket är skönare än just nu jag och mattan, jag och kroppen.
  Gurun har ju så rätt så rätt.
  Jag ska tänka på det framöver. Jag tror att det inte är så svårt egentligen, jag tror faktiskt att om man gör solhälsning A och B är det fullt tillräckligt för att man ska känna sig nöjd.
  Problemet vi många gånger har är att egot blockerar oss till att aldrig vara nöjda och acceptera det som är . Acceptera att det kanske ska få vara bara solhälsningarna ett tag så kommer det andra så småningom. Det är yogans väg den går upp och ner hela tiden.

  Om Shanti shanti shanti.
  Ps. imorgon ska jag göra just det , följa guruns ord och göra suryanamskara A och B.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: